Marathon weer?

De weersverwachting van Ed Aldus – 13 april
Weersituatie

Op de Atlantische Oceaan ligt zondag een hogedrukgebied met een kerndruk van 1027 hPa. Boven de Noorse Zee ligt een depressie van 979 hPa. Tussen deze druksystemen in staat boven onze omgeving een westelijke stroming en wordt relatief frisse lucht aangevoerd. Een uitermate zwak koufront dat aan de depressie is verbonden trekt in de nacht van zaterdag op zondag over Rotterdam naar het zuidoosten. Daarachter wordt de lucht een fractie frisser.

Verwachting zondag 13 april:

Zondag is een droge dag met flinke zonnige perioden. In de loop van de dag zullen ook een aantal stapelwolken gaan ontstaan. Er staat een matige westen tot noordwestenwind, windkracht 4. De wind kan in de middag soms wat vlagerig zijn. De maximumtemperatuur bedraagt 12 of 13°C. Tijdens de start van de marathon om 10:30 uur is het ongeveer 10 à 11°C. 

Comments are closed.