Support actie 2012 – Ministerie van Financiën

Op dinsdag 9 oktober stopte er een grote Haagse touringcar aan de Korperweg. Uit een blauwe bus, die wel van de Koningin leek te zijn, stroomde 34 medewerkers van het Ministerie van Financiën. Deze mensen waren van de Auditdienst van het Ministerie uit Den Haag en zij kwamen een ochtend klussen voor het goede doel. In de weken ervoor waren wij benaderd over deze maatschappelijk verantwoorde actie met de vraag of wij klussen of klusjes hadden voor een groep actieve ambtenaren. Dat was natuurlijk een vraag die wij volmondig met “Ja“ hebben beantwoord.

Supportactie_02

Samen met Loet hebben we toen een “aantrekkelijk programma”opgesteld. Om 10 uur hebben we de mensen welkom geheten en om kwart over tien stonden ze verkleed in kluskleren klaar om te gaan werken. Er waren twee hoofdthema’s gekozen voor deze ochtend: het opknappen van het voormalige Willem de Zwijgerdeel van het clubhuis en het op orde brengen van de buitenboel.

Supportactie_01

Gelukkig was het mooi weer en kon er buiten dus flink aangepakt worden. Er is gesnoeid, er is een prachtige houtwal gemaakt, de straat is geveegd en onkruit-vrij gemaakt. Ook is er aan de buitenwand van het clubhuis geschrapt aan de verf en is de goot weer leeg, zodat de nieuwe bladeren de boel niet kunnen gaan verstoppen. Binnen zijn alle wanden gesopt, zijn de stoelen gerepareerd en is geconcentreerd geschilderd aan een logo- en aan een naambord. Gelukkig hadden Pascalle en Arno een dagje vrij genomen om te helpen met de verzorging en kwamen de werkers geen koffie en koek tekort. De vakkundige leiding in het groenonderhoud door Rob en Ruud, voor de gelegenheid geleend van het Scout Centrum, kwamen ook prima van pas. Om één uur was iedereen weer verkleed, waren de klussen geklaard en rook het welpenlokaal naar een verzameling van frisse deodorant luchtjes. Met het begeleidende team van die dag hebben we toen nog een lekker broodje gegeten en hebben we laatste rommeltjes opgeruimd. Het resultaat was formidabel. Ze zeggen daar in Den Haag weleens: “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”. In dat geval was het zowel leuk als erg gemakkelijk.

Driewerf hoera voor deze Haagse overheidsdienaren!