De Dag van Toegankelijkheid

ddvt

Bijeenkomst ‘De Dag van Toegankelijkheid’ op maandag 22 april 2013 Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam (VGR)

VGR + Wethouder Alexandra C. van Huffelen + Marc de Hond + Primeur + VGR Award = ‘De Dag van Toegankelijkheid’

Op maandagmiddag 22 april a.s. organiseert de Vereniging van Gehandicapten-organisaties Rotterdam (VGR) haar tweede ‘De Dag van………’.

Het is een bijeenkomst voor ervaringsdeskundigen, politici, beleidsmedewerkers, verzorgers, bestuursleden, lid-organisaties van de VGR en andere belanghebbenden en vindt plaats in Ahoy Rotterdam, Ahoy-weg 10 te Rotterdam.


De Dag van Toegankelijkheid
is een ontmoeting waar de VGR, mede door middel van een primeur, indringend en op een positieve wijze aandacht vraagt voor toegankelijkheid in de breedste zin van het woord. Het centrale thema is samen werken aan een toegankelijker Rotterdam, ‘Zó Gewoon’.

Onder dagvoorzitterschap van Marc de Hond (bekend van radio en tv) zullen o.a. inspirerende beelden, ervaringsverhalen, de VGR en spraakmakende informatieve onderwerpen de revue passeren.

Mevrouw Alexandra C. van Huffelen (wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte) zal deze bijzondere dag openen en vervolgens het eerste exemplaar van de primeur van ‘De Dag van Toegankelijkheid’ in ontvangst nemen.

Daarnaast wordt weer, aan een instantie of vrijwilliger uit de Rotterdamse regio die zich op een bijzondere manier heeft onderscheiden, de VGR-award uitgereikt.

De VGR vindt het belangrijk om continu aandacht te besteden aan toegankelijkheid en op deze manier haar focusgebieden: wonen, zorg & welzijn, vervoer, werken, sport & vrije tijd, buitenruimte en veiligheid extra onder de aandacht brengen.

Voor meer informatie: www.vgr-rotterdam.nl

Comments are closed.